Enllaços




lunes, 3 de febrero de 2014

LLEI DE SEGURETAT CIUTADANA

La nova llei de seguretat ciutadana que el govern central (PP) està preparant té qüestions com les multes i les seves quanties absolutament contraries al  sentit comú. Però el més greu al nostre parer és  que sembla feta amb la finalitat d’acabar amb les  protestes i mobilitzacions ciutadanes nascudes del duríssim clima social i econòmic amb que ens fan entomar la crisi. De fet preveu vint-i-una infraccions molt greus, en la seva major part destinada a reprimir amb major duresa les manifestacions i preservar  l’ordre públic.
Que cal seguretat i sancionar a aquelles persones que agredeixen i fan malbé propietats publiques i privades no creiem que ho discuteixi ningú. El com ho fem si. Les lleis actuals ja preveuen com gestionar l’anomenada seguretat ciutadana, tota llei pot ser millorada i actualitzada, però quan una associació professional de la magistratura  tant poc sospitosa de ser “perro flauta” com la Francisco de Vitoria diu que li recorda la llei franquista de”vagos y maleantes”, comencem a sospitar que tornem als temps en que el ministre de l’interior deia que el carrer era seu.
Cal deixar clar que el carrer és de tots, dels ciutadans, que tenim dret a  opinar i expressar-nos de manera pacífica, com s’ha pogut comprovar amb les últimes manifestacions de tots els signes que han recorregut el nostre país, on només una minoria esbroncada per la resta ha tingut actituds violentes que  han requerit intervenció policial.
Tots tenim present la gran mobilització ciutadana que després dels  atemptats de l’11 de març a de 2004 protestava per la manca de transparència del govern i que va fer canviar la intenció de vot .Amb la nova llei de seguretat ciutadana això no seria possible, o si més no comportaria multes de 30.000 € a 600.000 €
Avui dia la consciència crítica la porten col•lectius com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca o els afectats per les preferents .Sense entrar a enumerar els punts més polèmics del projecte de llei , la sensació que està feta a mida d’aquests i altres col•lectius és una sospita que invalida les possibles virtuts que pugui tenir.
La intencionalitat amb que es fa una llei determina els seus resultats i la seva validesa. Aquesta sembla feta  contra les persones i els drets de reunió i opinió que  reconeix la constitució. Una llei feta per acontentar l’ala més dretana, incloent la secció mediàtica, del partit del govern Una llei a la contra, per blindar una determinada casta dirigent, invocant un cop més el tòtem de la seguretat. Una casta dirigent per altra banda tant submisa i comprensiva amb determinats poders culpables confessos de la crisi.
Tots hem sentit mes d’una vegada  algú que s’estranya que amb el que està passant la gent no surti més al carrer. Aquesta por pot portar als dirigents a accentuar la repressió, però s’equivoquen. La millor manera de tenir seguretat és tenir una societat on la gent no senti que li fan pagar allò que no han fet o que han fet altres que mai rendeixen comptes. És el repartiment just de drets i obligacions, és poder tenir cobertes les necessitats bàsiques de treball, sanitat i educació. La millor seguretat és tenir un present digne i un futur amb esperança per nosaltres i els nostres fills.

Iniciativa Verds – Esquerra Unida
Coalició Pineda de Mar


No hay comentarios:

Publicar un comentario